четвер, 18 січня 2018 р.

Правовий букварик


Хоч ти маленька ще дитина –
та будь в майбутньому ЛЮДИНА!
        У нашій країні людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визначаються найвищою соціальною цінністю. Так записано у Конституції України – Основному Законі нашої країни. Ми всі, дорослі і маленькі – громадяни України. А всі громадяни мають рівні права і обов’язки.
        Сьогодні жителі Барвінкової країни вивчали «Правовий букварик». Барвінчата знайомилися з основними правами, викладеними в Конвенції про права дитини. Вчилися застосовувати їх у житті, розуміти, що немає прав без обов’язків, а обов’язків без прав. Розвивали вміння називати свої права та аналізувати вчинки інших людей. Учні виконували цікаві завдання та вправи. Опрацювали тести «Так чи ні», «Бліц-вікторину», розгадували зашифровані квадрати, грали в гру «Права та обов’язки». Вчилися бути сміливими у руханці «Полювання на лева». Побували в гостях у казках, обговорювали ситуації, де порушені права дітей. Це – Попелюшка, Дюймовочка, Білосніжка, Кай та Малюк. Було порушено права героїв на життя, відпочинок, працю, здоровя та сімю.
        
        «Кожний, хто ходить по землі, має свої права та обов’язки в житті» .                                                                           Е. Хемінгуей  



Немає коментарів:

Дописати коментар